Står du og overvejer, at komme til Danmark og arbejde som speciallæge – så læs med her!

I denne uge har vi fokus på hvilke forskelle der er på at arbejde i Sverige vs. Danmark.
Ud over det vi oplever og hører fra vores læger, har vi også spurgt vores Lægefaglige chef Søren Dam Larsen, om han vil sætte ord på nogle af de forskelle, han særligt oplever (se interviewet med Søren længere nede).

Sverige vs. Danmark

Heldigvis er der mange ligheder mellem Sverige og Danmark, når det gælder at arbejde inden for sundhedsvæsnet. Uddannelsen ligner hinanden meget, og derfor er der også ofte de samme krav og forventninger til dig og din faglighed.

Der hvor forskellen opstår er bl.a. i forhold til det kliniske arbejde. Flere af vores læger udtaler, at de i Danmark har mere klinisk arbejde, end de har i Sverige. De får mere lov til at være ’læge’ og se patienter, frem for at sidde med meget administrativt arbejde.

Når du arbejder gennem KonZenta, sørger vi også for, at du oplever stor fleksibilitet, når du arbejder i Danmark. Vi går langt for at skabe en arbejdstilværelse i Danmark, som giver mening for dig. Derfor oplever mange af vores læger også en stor frihed, da vi sammen med sygehuset udarbejder skemaer, som giver mening for alle.

En læges oplevelse

Vi har spurgt vores Lægefaglige chef Søren, om han vil sætte ord på, hvor han synes, at han oplever forskelle mellem at arbejde i Sverige og Danmark. Søren kommer bl.a. omkring, at der er forskelle på strukturen på de svenske og danske hospitaler, samt mentaliteten også kan være anderledes. Hør Søren uddybe det i nedenstående interview.

Har du nogle spørgsmål, eller går du og overvejer at komme til Danmark at arbejde, så er du meget velkommen til at kontakte Kasper Madsen på: +45 2258 3891 eller kasper.madsen@konzenta.com